пятница, 31 августа 2018 г.

Тетяна Короід (Tetiana Koroid) – учителька української мови та літератури 📖Київської школи №78, яку на вибір професії надихнули її власні вчителі, а пам’ять про них продовжує надихати й зараз.
За словами пані Тетяни, досягнення учнів свідчать, що потенціал продуктивних методик та інтерактивних технологій є високим і реалізується у формуванні ключових і предметних компетентностей. 
Свідченням тому є перемоги 🏆учнів у конкурсах й олімпіадах із української мови та літератури на районному, міському, обласному, та навіть всеукраїнському й міжнародному рівнях. Але більшу вагу для пані Тетяни мають настрій і позитивна динаміка в самовідчутті учнів у колективі та під час уроків. Обов’язковий ранковий ритуал із учнями починається з посмішки та розповідей про нещодавні нові відкриття.
Визначні успіхи в навчанні й водночас неабияку зацікавленість учні пані Тетяни мають завдяки безмежній варіативності її педагогічних підходів і технологій, якими наповнені уроки. Серед них й інтегроване навчання української мови та літератури з зарубіжною, історією й навіть дотично до філософії. І ТРВЗ-педагогіка, ейдетика, веб-квести та тематичні уроки. Наприклад, залежно від вивчення того чи іншого письменника або поета пані Тетяна може перетворити урок на імпровізовану екскурсію чи подорож. Або ж влаштувати з учнями справжній концерт, або навіть суд за повістю Ольги Кобилянської «Земля».
Вона розробила власну систему допомоги учням у вигляді особистих карток, за допомогою яких відбувається самооцінювання наприкінці кожного уроку. Це спонукає дітей до виконання домашніх і класних завдань, до оволодіння ними визначеною сумою знань.
Велику увагу пані Тетяна приділяє індивідуальному підходу до потреб, здібностей та уподобань учнів, пропонуючи їм різні завдання за ступенем складності та творчими спрямуваннями.
Виникає величезне питання, коли ж пані Тетяна спить, якщо, окрім такої комплексної та творчої підготовки до уроків, вона ще й регулярно виступає членом комісії або колегії журі на різноманітних конкурсах, Всеукраїнських олімпіадах і сама бере участь та перемагає у вчительских творчих конкурсах. Іще й встигає стежити за актуальними подіями та появою нових технологій у педагогіці, беручи участь у різноманітних освітніх заходах, конференціях і семінарах, постійно самовдосконалюючись та навчаючись, і втілюючи нові знання у життя (як-то ставши експерткою з розвитку критичного мислення). А 36 годину в добі🤣 пані Тетяна присвячує написанню сценаріїв за літературними творами та програм із українознавства.

среда, 29 августа 2018 г.

Знайшла себе й сестер Ганенко на цьому відео..."СЛАВА УКРАЇНІ", - і це в 2014 в Маріуполі!.. Треба було мати неабияку сміливість...А наступного дня, 29.08, добровольці вже рили окопи недалеко від Східного

https://www.facebook.com/evgeny.sosnovsky/videos/1845410042213940/

Страницы